Carolina Țurcanu

+40729577777

acordschool@gmail.com

Mereu m-au atras mai mult limbile străine și literatură decât științele fixe, doar că nu mereu îmi reușia să fac față. Îmi amintesc încă foarte bine lecțiile de engleză, unde mă simțeam absentă, inferioară, și toate astea pentru că nu cunoșteam limba cel puțin la nivelul colegilor mei. Apoi, s-a întâmplat ceva care mi-a marcat viața, a schimbat totalmente viziunea mea asupra limbilor străine. Am avut fericirea să nimerească pe mâinile mele  romanul “ Pe aripile vântului”( Gone with the wind) de Margaret Mitchell, o frumoasă poveste despre război, iubire, foamete, prietenie, trădare. Carolina Turcanu

După ce am finisat ultima pagină mi-am pus scop să învăț atât de bine engleza întrucât să-l pot reciti în original, să înțeleg conotațiile poetice, stilurile, să percep gândurile personajelor și să mă adâncesc în cultura acestei limbi frumoase. De aici începe calea mea grea dar atât de memorabilă de învățare a limbii engleze. A trecut ceva timp și iată că am ajuns în anul I de studii la Facultatea de litere, învățând limbele engleză și germană, tocind capacitățile didactice, pedagogice și psihologice.  Datorită acestei alegeri, acestui itinerar pe care l-am urmat în viață am avut unicala șansă să plec în State pentru toată vara, devenind și mai aproape de cultura limbii pe care o învăț, și mai familiară cu accentul, stilul, expresiile acestei mari și bogate țări anglofone – America.

Am revenit și mai convinsă, și mai inspirată că am ales profesia potrivită! Iată că am absolvit facultatea, iar soarta și circumstanțele m-au adus exact la locul unde trebuie să fiu- ACORD SCHOOL. Am fost învățată de mulți profesori, buni specialiști, și totuși pot spune ferm că Acord School își face treaba super bine. Datorită propriei experiențe de elevă știu cum TREBUIE sau NU TREBUIE să fie un profesor adevărat, astfel depun tot efortul  să fiu flexibilă pentru studenții mei, să îi fac să învețe fără ca să simtă că învață, fără plictiseală, multă teorie sau gramatică școlară.

Cei care vin să studieze la ACORD SCHOOL sunt obosiți după studii sau serviciu, fie somnoroși fiindcă nu au reușit să-și savureze cafeaua de dimineață. Noi, cadrele didactice de la ACORD SCHOOL facem tot posibilul să le creăm o atmosferă favorabilă, un climat prietenos și relaxant, un loc unde te poți simți fresh, poți râde și vorbi Engleza chiar și după o zi foarte grea și stresantă. Da da, ați înțeles corect- ai NOȘTRI Studenți- vorbesc în Engleză, nu doar știu pe de rost ce înseamnă Present Perfect. Ai NOȘTRI- Pot, pentru că ei învață la Acord School, pentru că îi călăuzesc cei mai buni profesori.  Triggerul meu în învățarea limbii engleze a fost o carte, iar cei care nu l-au găsit pe al său încă- welcome to Acord School!