Raluca Cocuţ

+40769742227

info@acordschool.ro

Cu 11 ani și multe vise – așa a început prietenia mea cu limba engleză. Unul dintre ele (poate cel mai mare) era să-i ajut pe oameni, să fac ceva bine. Eram un copil cu o energie greu de stăpânit, dar și cu o dorință puternică de a face ceva, de a crește. Așa am ajuns să merg la școli de vară în limba engleză, organizate și desfășurate de britanici. Eram un copil rătăcit între străini, departe de casă și de oameni care înțeleg ce spun. Dar tocmai asta a fost provocarea mea cea mai mare!Raluca Cocut

Am făcut multe activități, dar nu cred că acestea sunt pe primul loc. Cred că în drumul meu de a preda limba engleză cel mai mult au contat exemplele profesorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului, atât în Summer School, cât mai ales în școala generală și liceu. Atunci mi-am propus să fiu și eu ca ei. Să mă dedic oamenilor și să fiu un agent de schimbare în drumul lor.

Să îți dai seama că lucrurile mici pe care le faci pot să facă diferențe mari în viața cuiva este extraordinar! Pentru mine, să fiu profesor este o mare oportunitate de a deveni un om de calitate și de a contribui semnificativ la viața oamenilor în mijlocul cărora mă dezvolt. Chiar dacă uneori poate fi greu, tot ceea ce fac alături de studenți devine mult mai simplu. Predarea limbii engleze îmi oferă șansa de a schimba viețile oamenilor, inclusiv pe a mea. Îmi dă satisfacția de a juca un rol în viața altcuiva și, de ce nu, chiar a mă redescoperi pe mine. Învățarea spune întotdeauna o poveste frumoasă, tăinuiește lecții de viață și amintiri prețioase.Raluca Cocut

A fi profesor mă ajută să devin omul de mâine, chiar să-i ajut pe ceilalți să devină oamenii de mâine. Să le transmit, dincolo de activități, adevăratele lucruri importante în viață: perseverența, dedicarea, încrederea. Fiecare zi, cu fiecare curs, mă provoacă să fac diferența dintre „a crede” că studenții mei pot face mai mult și „a avea încredere” că vor face mai mult și mai bine.

În predare, nu poți fi niciodată singur. Ai nevoie de persoane care să te susțină ca să continui să te dăruiești, pentru că singur nu poți să o faci. Ai nevoie de persoane care să creadă în misiunea ta, să te încurajeze și să îți dăruiască încredere și entuziasm. La Acord School, nu sunt niciodată singură. Aici, predarea limbii engleze are întotdeauna gust de „mai vreau”!