CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE

Acord School îți recomandă câteva țări anglofone pe care trebuie sa le vizitezi in 2019!

Ești dependent de călătorii și îți plac experiențele noi? Hai cu noi într-o călătorie virtuală prin ţările anglofone. Noi știm deja că pasiunea pentru călătorii este de neoprit şi cu cât o alimentezi mai mult, cu atât îți este mai greu apoi să o oprești. Haide să descoperi câteva țări de pe continentul european și câteva denstinaţii exotice unde localnicii vorbesc limba engleză.

Olanda este o lume aparte. Dintr-o țară mică s-au răspândit în toate continentele negustori de renume, exploratori, artiști plastici de faimă europeană, meșteșugari şi specialiști în toate domeniile. Orice olandez cunoaște cel puțin două limbi.  Cei mai mulți olandezi vorbesc, în afara limbii lor native si engleză. În funcție de regiune, olandezii mai vorbesc limba franceză şi germană.acordschool, invata engleza, iasi, cluj

Suedia este o țara interesantă și cu adevărat frumoasă, care merită să fie admirată de către turiștii de toate vârstele. Indiferent ce zonă a țării este aleasă ca destinație, cu siguranță o să fii plăcut surprins de faptul că toți vorbesc limba engleză.

Danemarca este țara în care mai mult de 80% din locuitori vorbesc fluent limba engleză. Accentul localnicilor este mult mai plăcut și ușor de înțeles decât cel întâlnit la britanici sau americani. Comunicarea este elementul de bază care atrage an de an tot mai mulți turiști. Cu siguranță limba engleză vorbită de danezi te va îndruma către atracţiile turistice fără să te gândești că poate ai înțeles greșit explicațiile primite.

Norvegia este destinația unde aproape toată lumea vorbește impecabil limba engleză—şi sunt foarte deschiși. Vânzătorii sunt deschiși și pot aborda cu tine diferite subiecte chiar dacă nu vă cunoașteți de mult timp. Ei te tratează egal şi nu vei fi mereu privit drept ”turist străin”.

Guyana este prima destinație exotică și singura țară a cărei limbă oficială este engleza. Deși se învecinează cu Brazilia și Venezuela, Guyana are mai multe în comun din punct de vedere cultural cu națiunile din Caraibe, cum este Trinidad-Tobgo. Totuși, engleza vorbită în stradă, folosește cuvinte și expresii gramaticale adaptate din alte limbi, așa că îți vor trebui câteva zile pentru a te obișnui.

Africa de Sud este recunoscută pentru diversitatea sa culturală și religioasă. Această țară are nu mai puțin de 11 limbi oficiale recunoscute de constituție. Totuși, aproape toată lumea de aici, o țara cu mai mult de 50 de milioane de locuitori, știe să vorbească engleza, fiind limba cea mai folosită. Astfel, de la plajele din Durban, până la Canionul Blyde River și Parcul Național Kruger, vei putea vorbi în engleză cu localnicii fără nicio problemă.

Sri Lanka este o altă destinație exotică unde te poți folosi de engleză și în afara hotelului în care vei fi cazat. Situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian, Sri Lanka este o țară unde engleza este a doua limbă pentru majoritatea populației, așa cum este cazul în orașe precum Kandy sau capitala Colombo.

În Filipine limba oficială, alături de Tagalog (filipineza), este engleza. În zonele urbane din arhipelag, canalele de televiziune și ziarele în engleză sunt ceva comun, iar pentru că toată lumea a studiat această limbă la școală este răspândită la fel de mult și pe stradă. Nu vei avea nicio problemă să te înțelegi cu pescarii, vânzătorii ambulanți sau șoferii de taxi.

Singapore – țara unde localnicii știu mai bine engleză decât mulți europeni din vest. Oricât de izolată ar fi zona, găsesti un puști care să traducă ce ai tu de zis, iar în zonele turistice, cam la orice colț se vorbește limba engleză. Au invăţat-o în școli? Nu, de la turiști. Dacă vrei și tu să cunoști engleza ca să poți călători fără nici o problemă, te așteptăm cu drag la noi! ;)