CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE

TOP 3 dificultăți și soluții în timpul studierii limbii engleze

Studierea oricărei limbi străine presupune o serie de provocări, de dificultăți, pe care vorbitorul străin le întâmpină. Dificultățile cu care ne confruntăm atunci când învățăm o limbă străină, depind foarte mult de limba noastră maternă, de legătura care există între limba maternă și  limba pe care dorim să o însușim.

Discutând de studierea limbii engleze, cu siguranță ai avut multe momente când ai vrut sa renunţi atunci când ai întâmpinat dificultăți de vorbire, gramatică sau lexic. Având în vedere cele spuse, vrem să venim în ajutor cu un articol în care prezentam câteva probleme ce pot fi întâmpinate în procesul de studiere a limbii engleze, totodată, oferind și  soluțiile de rezolvare ale acestora.

În urma unui studiu realizat împreună cu profesorii și formatorii de la Acord School, am depistat 3 dificultăți cu care studenții noștri se confrunta cel mai des :

AcordSchoolRO

1. Lipsa de vocabular

Diversitatea și  complexitatea sinonimelor, a verbelor frazale (verbe care, în combinație cu anumite prepoziții își schimbă semnificația de bază), a prepozițiilor, a colocațiilor (expresii formate din substantive și  verbe), a expresiilor idiomatice reprezintă, probabil, cel mai dificil aspect în studierea limbii engleze, indiferent de limba maternă a celui ce învață.

Soluția : Pentru îmbunătățirea vocabularului citește cărţi în limba engleză. Lectura obișnuită va îmbunătăți nu numai vocabularul, ci te va ajuta să formulezi corect propoziții. Din cărţi vei învață multe expresii și  verbe frazale și vei memora când și cum să le utilizezi.

2. Dificultăți gramaticale

Utilizarea corecta a timpurilor verbale poate constitui o problemă pentru studenți. Un exemplu bun este aspectul continuu, care nu există în multe alte limbi, inclusiv în română, ceea ce face destul de dificilă înțelegerea lui și a modului său de funcționare.

Soluția : Ai nevoie de un ghid în care să creezi mici scheme gramaticale și să incluzi exemple formulate de tine ca să le memorezi. Încearcă să formulezi propoziții sau fraze simple care sunt legate de viața cotidiană, care să fie asociate cu activitățile tale zilnice. Astfel, vei avea exemple care te reprezintă pentru fiecare temă gramaticală.

3. Dificultăți de pronunție și frica de a vorbi în limba engleză

Limba engleză cuprinde o serie de sunete care nu există în alte limbi. În plus, există diferențe mari între pronunție și scriere (spelling), de unde și multitudinea de erori pe care le facem. Există cuvinte care se pronunță la fel, dar se scriu diferit.

Soluția : Ascultă/ Urmărește  un post de televiziune în limba engleză ca să-ți îmbunătățești abilitățile de pronunție. Unele desene animate în engleză sunt foarte utile datorită ritmului vorbit de către personaje. Acestea vorbesc foarte încet, oferind posibilitatea de a înțelege fiecare cuvânt, astfel vei corecta pronunția ușor și tot odată destul de vesel.

Este important să începi să vorbești, să-ți exprimi gândurile și concepțiile, indiferent dacă o faci uneori greșit. Cu timpul timiditatea va trece, iar odată cu greșelile clarificate, vei începe să te exprimi corect. Nu e cazul să te iinhibi, vorbește orice și cu oricine, ieși din zona ta de confort și lasă-te dus de val de în subiectul discutat, bucură-te de magia conversației!

Nu uita: Încearcă cât mai mult să comunici. Cel mai important este să transmiți mesajul și să te faci înțeles. Dacă ai reușit asta, știi sigur că ți-ai atins scopul!