CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE

Ce trebuie să cunoști înainte de a învăța limba engleză!

Ți-ai luat inima în dinți și te-ai hotărât să înveți o limbă străină, iar alegerea ta a căzut pe limba engleză, deoarece știi că are mai multe avantaje decât alte limbi în ceea ce privește cariera, afacerea ta, tehnologia, știința, educația etc. Dar, mai este oare ceva ce ar trebui să știi înainte de a învăța engleza? Iată cele 6 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

invata engleza la acord school

Despre limbă în sine:

1. Care sunt principalele caracteristici ale limbii engleze?

Engleza este receptivă și eterogenă, deoarece pe parcursul întregii sale istorii a acceptat și a adoptat cuvinte din aproape toate celelalte limbi ale lumii. Simplitatea inflexiunilor sale și ordinea relativ fixă a cuvintelor în fraze sunt deasemenea visibile. Limba engleză are mai multe moduri de a exprima aceleași idei sau sentimente, ceea ce o face a fi un limbaj bogat și variat.

2. O fi oare ușor de învățat?

Engleza este o limbă ușor de însușit de la început și majoritatea studenților pot începe să vorbească și să stăpânească limbajul de bază destul de repede. Devine un pic mai dificilă la niveluri mai avansate, asta în cazul în care vrei să dobândești fluență . Cu toate acestea, lucrurile dificile pot fi realizate doar cu condiția că ești conștient de faptul că doar tu ești unicul om responsabil pentru eșecul sau succesul tău. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi despre învățarea unei limbi noi – sau a oricărui alt subject – este să te implicit atât de mult încât aceasta să devină parte din stilul tău de viață.

Despre tine:

3. Setează-ți obiective care pot fi obținute.

Ce te motivează să înveți limba engleză și cât de departe vrei să ajungi? Obiectivele tale te vor motiva și te vor ajuta să alegi domeniile la care să te concentrezi. Ține cont de acest lucru atunci când te simți descurajat sau când crezi că nu îți îmbunătățești nivelul de engleză la fel de repede pe cât te așteptai. Neavând rezultate imediate, asta nu înseamnă că eforturile sunt o pierdere de timp; chiar dacă nu faci progrese, lucrurile se întâmplă în creierul tău și, după un timp, vei realiza că totul s-a îmbunătățit.

4. Simte-te încrezător, nu te subestima!

Nu trebuie să te simți demotivat din motivul că nu ești la fel de bun pe cât credeai. Fii pozitiv și reformulează-ți frazele negative din “Nu înțeleg ce spui!”, în altele pozitive “Ai putea să vorbești mai lent, te rog, încă învăț!” Studenții încrezători pot interacționa mai rapid și mai efectiv.

Despre procesul de învățare:

5. Înconjoară-te cu limba engleză.

Creierul nostru este capabil să învețe orice limbă, dar, pentru a folosi această abilitate, trebuie să-i arătăm gândirii noastre că engleza este o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi, ceva de care avem nevoie pentru a reuși sau a supraviețui. Te întrebi cum să faci asta? Sunt o mulțime de modalități:

- Ascultă muzică, filme, emisiuni TV, radio, mergi la teatru, expoziții, discută, și toate acestea în limba engleză.

- Vorbește fără să te gândești la greșeli: Alătură-te diferitor cluburi de gen “Speaking English Club” , înregistrează și audiază discuțiile tale, vorbește cu colegii de clasă, de grupă sau de serviciu în limba engleză, indiferent de motivul întâlnirii, pentru a juca ceva, pentru a lua cina sau pur și simplu pentru a comunica.

- Citește, cărți, ziare, reviste, benzi desenate.

- Schimbă sistemul de operare al telefonului mobil, tabletei, PC-ului în limba engleză.

- Notează cuvinte și expresii noi, împreună cu traducerea lor, fă-ți un jurnal special pentru asta, sau scrie comentarii la bloguri în limba engleză.

6. Găsește o modalitate de a face procesul de învățare mai distractiv!

invata engleza la acord school

Toate lucrurile pe care îți place să le faci în limba maternă, fă-le în engleză!

Procesul de învățare a limbii engleze este o călătorie pe termen lung, plină de provocări diferite. Îți vei atinge obiectivele mult mai rapid și mai eficient dacă nu pornești în această aventură de sinestătător, dacă nu atragi atenția comentariilor negative privitor nivelului tău de engleză, dacă comunici cu alți oameni și dacă te alături unor grupuri de vorbitori de engleză și vă împărtășiți experiențele. Nu ezita! Dă-i bătaie!